fredag 28. januar 2011

WE RULE THE SCHOOL


Tidlig i høst, mellom to Knausgård-events, fikk jeg en akutt sko-besettelse. Jeg fortet jeg meg innom Paleet og la til side et par sennepsgule snøresko. Siden har jeg travet rundt i Timberlands som en annen strandet og amerikafiksert fjortis.
H e r r e g u d,  hvor glad ble jeg ikke da byens mest stilsikre dame (og min it-girl #1), også troppet opp i de samme?

torsdag 27. januar 2011

TYPISK TORSDAG


I går ble nakken min helt låst, og jeg måtte bare takke pent for meg. I dag var jeg tilbake, og i kveld feires det med is. Jordbær og sjokoladeis blandet sammen. Gött.

PASCAL-LØRDAG

Lørdag gikk jeg og Sigrid på museum. Egentlig var det Kajas idé, men jeg tror hun var hjemme og dusjet da vi var på museet. Hun ble likevel med og spise kake etterpå, og det gjorde Marianne også.

tirsdag 25. januar 2011

INGEN FEST UTEN STRIKKEVEST


I dag kom det en mann inn på t-banen som må ha misforstått opplegget. Enten så må han ha trodd at han gikk ombord flytoget, og at det skulle ta han med til flyplassen hvor man flys til syden, eller så må han ha sett feil på kalenderen. Han hadde på seg shorts og kortermet skjorte. 

HM, NY JOBBVESKE?

Komsi.
Om jeg hadde fått en pose full av penger, hadde jeg iallefall tatt turen til Paris og Céline.

fredag 21. januar 2011

PLUTSELIG INNSIKT

Jeg må slutte å spare klærne og skoene mine i frykt for å bruke dem opp. Jeg må snarere bruke dem opp før det er for sent. Over og ut.

torsdag 20. januar 2011

OM Å SØLE KAFFE PÅ T-BANEN

I dag, på vei til jobb, sølte jeg kaffe ut av termoskoppen min for tredje gang denne uka. Det er sykt irriterende. Jeg ha ny termoskopp - nå. Og jeg vet hvilken jeg vil ha; en Bodum termoskopp i stål. Men hvor har de sånn en? Jeg kan virkelig ikke fortsette å grise kaffe utover meg selv i full offentlighet.

onsdag 19. januar 2011

BARNEHAGEN?

Altså, jeg tenkte egentlig at dette skulle bli en sånn blogg der jeg går i fella og er personlig og flau og legger ut dagens-bilder som jeg kan se tilbake på og le av om ti år. Men tanken var hele tiden at disse dagens-bildene skulle være dagens-bilder av en person som klart har passert de værste tenårene. Men når jeg ser på dette, et dagens-bilde av meg, på vei til min første ordentlige jobb (!), så innser jeg at jeg mer ser ut som jeg er på vei i barnehagen. Et dagis-bilde, altså.

søndag 9. januar 2011

I NATT JAG DRÖMDE

I natt drømte jeg at jeg fant denne kjolen i en bruktbutikk. 
Sykt kjipt å våkne, med andre ord.

tirsdag 4. januar 2011

KLOK - ELLER IALLFALL GOD - INVESTERING 2011

2011

 jeg og Chr på nyttårsaften

I år er året hvor jeg skal:

1. Slutte å bruke penger som en tosk
2. Spare mer enn i fjor
3. Drikke dram på byen
4. Spise kveldsmat oftere
5. Få meg en jobb som er min egen

mandag 3. januar 2011

PS. I MORGEN ER JULEFERIEN SLUTT

I morgen skal jeg stå opp mye før jeg liker å stå opp, og så bærer det tilbake til jobb. Jeg skulle ønske jeg kunne fått en juleferie til mens vi først var i gang, men jeg tror egentlig ikke det kommer til å skje. Derfor kikker jeg litt tilbake på feriens høydepunkt - julaften

Jeg og Christian startet friskt med å gå tidlig ut for å kjøpe de siste julegavene, julekake og friske blomster. På Grünerløkka var det veldig fint, og veldig stille.

Og på trikken var vi nesten helt alene. Vi var faktisk ute så tidlig at vi rakk hjem igjen til både Askepott og Reisen til julestjernen.

 Julegrøt såklart. Men uten mandel

Julemiddagen spiste vi sent - vi hadde dansk juleand med masse godt tilbehør. Jeg savnet faktisk (nesten) ikke pinnekjøtt og ribbe.

Vi pakket ikke opp gaver før etter klokken tolv, og gaven fra Christian lå i denne fine esken - og jeg kan røpe at esken, den er oransje.

søndag 2. januar 2011

NYTTÅRSAPÉRITIFEN

Nyttårsaften inviterte Mia oss på nyttårsapéritif i leiligheten sin på Bjølsen. Jeg, Christian og Magnus staset oss opp trappene og inn i varmen (de hadde to peiser!)

Mia og veninnene hennes bor i en skikkelig fin leilighet. Ikke bare har de to peiser - de har to etasjoner også.

Og så hadde de laget fantastisk mat, en masse, for anledningen!

Vertinnen selv hadde vært uheldig å ryke akilles-senen da hun spilte tennis dagen før. Derfor måtte hun gå med krykker og gips, men hun var likevel så fin som bare Mia kan være.

Jeg og Barbra. Barbra skal forresten snart flytte til New York! Herregud, og jeg bare må spare penger, sånn at jeg kan reise og besøke henne der.

Haps haps i trappa

Og fyrverkeri utenfor vinduet

Og snart slo klokka tolv.  Jeg og Christian sa godt nytt år, og så gikk vi hjem istedenfor å vase ut. Jakkene våre lå i senga til Mia, og det er den finesten senga jeg noen gang har sett

Da vi nesten hadde kommet hjem, ringte Christine. Og før vi visste ordet av det, banket hun på døren, og istedenfor å legge oss, lagde vi masse vafler, fant frem champagneglass, og tyllet oss inn i det nye året akkopagnert av Erik Bye, Lill Lindfors og Odd Nordstoga. Jeg tror kanskje dette er den fineste nyttårsaftenen jeg har hatt. Det eneste jeg savnet, var stjerneskudd.