torsdag 30. september 2010

KUNST? SISTE DAG I SEPTEMBER




Jeg hører ofte folk omtale klærne sine som "små kunstverk". Denne skjorta fra acne er kanskje ikke kunst, men den er iallefall fin nok til å avslutte september her på bloggen.

mandag 27. september 2010

I FEEL BONNIE

Hver gang jeg tar på meg alpelue, kjenner jeg meg litt (men bare litt) som Bonnie Parker. Sånn var det også på lørdag, da jeg gikk rundt i byen iført den lilla bereten fra Paris.

søndag 26. september 2010

I`VE BEEN LOOKING FOR SOMETHING ELSE

I går, i selskap av Andreas, Gjøran, Paul, Gustav og Christian

Det har vært den fineste helgen på år og dag. Helt enkelt. Merkelig å tenke på at jeg for under én uke siden puslet sammen denne spillelisten full av frustrasjon. Men jeg synes faktisk listen passer like bra som avlsutning på en peppet helg som jeg for én uke siden syntes den passet til inngangen på det jeg mente så ut som en totalføkka uke.

fredag 24. september 2010

TO I STRIPER

 
Både Sigrid og Christian har bursdag denne måneden. Disse bildene tok jeg da Sigrid hadde bursdag, og gudene vet hvilke bilder jeg kommer til å ta i morgen, når Christian har bursdag.

onsdag 22. september 2010

BARNESKOLEN



Jeg snublet over denne videoen på en blogg. Den er fin. Og ikke bare er den fin; den gir meg ualminnelig lyst til å ha musikk på skolen igjen. Ja, for jeg hadde faktisk verdens beste musikklærer da jeg var liten.

mandag 20. september 2010

SAKNADE TE HAVS


For å sitere Lisa Corneliusson: Vilken satans jävla måndag. Det er en sånn mandag hvor jeg føler meg sikker på at om jeg hadde tatt på meg sjømannskjolen fra a.p.c, satt meg i en banankasse og kastet loss, så ville ingen engang ha lagt merke til det, langt mindre ha savnet meg.

søndag 19. september 2010

FEIL FEIL FEIL

Jeg er sint. Jeg har brukt nesten hele søndagen på å gjøre tysklekser som er obligatoriske. Og når jeg endelig var ferdig og skulle levere, så så jeg at jeg hadde gjort feil lekser. Og nå har jeg ikke tid til å rette det opp. Det eneste jeg kan gjøre med saken er å irritere meg. Eller drite i det. Og drite i tysken.

lørdag 18. september 2010

MAKRONER

Mine venner er som makroner; de er fine utenpå, myke inni og så er de uendelig søte. Vennene mine passer også riktig godt sammen med makroner en lørdag formiddag.

fredag 17. september 2010

KNAUSINGA

Maud, Hilde, Johannes, Christian, Signe, Anna og jeg hørte Knaus snakke på bokfestivalen. Her forberedte jeg og Maud oss på kafé forrige søndag. 
Maud er forresten alltid veldig fin.

Den 10.mai, samme dag som jeg leverte masteroppgaven, begynte jeg å lese Min kamp. Og siden den dagen har jeg daglig lest Knaus, tenkt på Knaus, ja tidvis også tenkt som Knaus kjennes det som. Og i dag, så jeg og møtte jeg Knausgård for første gang. I virkeligheten synes jeg ikke han virket noenting sånn som jeg i sommer har trodd han var - alt han sa var bare fullkomment treffende, ja endatil vittig - så da jeg skulle snakke til ham, var det jeg som var Knaus. Jeg følte meg bare som en idiot. Alt jeg kan håpe på, er at han følte seg sånn han òg. 

onsdag 15. september 2010

HØSTVISER

Nicolai Astrup, "Plognatten"

Jeg frøs da jeg sammen med 6. klassingene var på Sognsvann i formiddag. Jeg hadde på jakke, vi hadde bål, og likevel frøs jeg. Og mens jeg i stod og hutret ved siden av bålet, så jeg at ikke bare ilden lyste opp rundt meg. De gule bladene begynner å tetne til. Vår- og sommernettene er slutt, alt som tradisjonelt forbindes med lys og forventninger er nå erstattet av mørketid. Men det er i mørket lyset vises best, og det tror jeg mange rundt meg er enige i. Vi er iallefall påfallende mange av som forventningsfullt gleder oss til høst, nærmere bestemt til denne høsten. Og liksom Sigrid (som så ofte ellers) gleder jeg meg gjennom en liten perle av en høst-spille-liste.

tirsdag 14. september 2010

SIGGORINI 21 ÅR!


Min beste venninne Sigrid har bursdag i dag, og da skal vi visst fanden feire det. Vi skal lage lasagne og vaffelkake og spise smågodt. Vi skal se film. Og vi skal legge inn noen aksjer her og der. Helst skulle jeg lagt inn aksjene mine i form av et tørkle fra Hermès. Eventuelt kan jeg ønske meg det til min bursdag. Åherregud, bursdag. Jeg elsker bursdag.

mandag 13. september 2010

PÅ BADET


Jeg tror jeg skal begynne med en liten advarsel: Dette handler veldig mye om meg, og er nok mest for spesielt interesserte. Ok, here it goes. Det har seg sånn at av og til når jeg er på badet og ser meg i speilet (noe jeg gjør med jevne mellomrom, for ikke å si ganske ofte), så synes jeg at jeg ser morsom ut. Altså, ikke nødvendigvis fin, men morsom, uten å gjøre grimaser. Når jeg ser dette i speilet, så får jeg ofte behov for å hente kamera for å se om jeg faktisk ser morsom ut, også på bilder, og så gjør jeg det. Så tar jeg bilde av meg selv med kamera gjennom speilet. Jeg gjorde dette i går. Og jeg kommer nok til å fortsette å gjøre det sånn av og til. Dette visste ingen om meg, før nå.

søndag 12. september 2010

AUTUMN SWEATER

Fikse håret litt bare

 Sånn. Og så se ned fordi jeg alltid blir så utilpass foran kameraer

Ny! Den går lengre ned bak enn foran og det er elsker jeg at den gjør

Og armene sitter sånn der fint

Du må vise det hvis du kjøper deg noe nytt da, sa Kaja før jeg gikk fra Kafé Abel på fredag. Jeg sa ja, det skal jeg gjøre, og, jeg holder mine ord. I går, mens jeg ventet på at Sigrid og Julie skulle prøve hver sin genser i den nye Acne-buktikken, så jeg en som jobbet der gå rundt i verdens fineste cardigan. Jeg måtte til slutt si til henne hvor fin jeg syntes hun var i den, hvorpå hun sa "venta lite bara", og så kom hun tilbake med en helt maken. Jeg måtte bare herme og gikk rett til kassen uten å prøve. Så da Sigrid og Julie kom ut fra prøverommene, hadde jeg en rosa pose i hånda. I posen lå en cardigan. Og her er den altså, Kaja.

lørdag 11. september 2010

HEI, FØL FLYTEN

Sigrid, 21

 muffins med hjerter, ikke med smileys (som Christian trodde)


Det å gå i bursdagselskap hører egentlig barndommen til. Likevel fortsatte vi å gå i bursdag til hverandre også etter vi følte at vi var blitt for store til å gå i barneselskap, og i den perioden, da var det alltid sånn at ting kræsjet litt. Vi sminket oss og pyntet oss, selv om det bare var jenter som skulle komme, og det gjorde vi mest av alt i tilfelle noen gutter også skulle dukke opp. Vi kjøpte gaver helt på egenhånd, men med penger som vi hadde fått med hjemmefra. Vi hørte på den samme listemusikken hele kvelden, og vi danset usikkert og keitete, også til de sangene vi ikke likte så godt. Vi spiste kaker, muffins og smågodt og vi drakk brus, men de voksne skulle langt langt bort, hvis ikke, så trakk vi oss bare inn på rommet. Der snakket vi om livet, altså om håpløse gutter og tapt kjærlighet. Og sånn var det på en måte å være i bursdagen til Sigrid i går også. Vi var jenter som pyntet oss for hverandre, vi ga små og jentete gaver til bursdagsbarnet, vi fikk muffins med pynt på, vi fikk kake og smågodt og vi hørte på samme sanger om igjen og om igjen, og, det var tendenser til håpløs dansing. Heldigvis dukket ingen voksne opp, men det kom en gutt til slutt.

torsdag 9. september 2010

WE DANCE TO THE BEAT

I morgen danser vi i for Sigrid som snart fyller i år, så i kveld lar jeg føttene hvile i de nye tøflene mine.

onsdag 8. september 2010

NU BLÅSER STORM DÄRUTE OCH STÄNGER SOMMARNS DÖR

Høsten er her, og hadde knekkebrødet på bildet blitt zoomet inn, så hadde en sett at også brunosten matcher den nye høstgenseren. Genseren er forresten fra h&m, jakken fra monki, vesken fra Ernesto Neto-utstillingen på Astrup Fearnley, armbåndet fra Hermès og skoene har jeg fått fra moren til Christian.

tirsdag 7. september 2010

APROPOS JAKT

Jeg òg, Live.

GI MEG!

Jeg tror aldri jeg kommer til å bli helt fornøyd med garderobeskapet. Hver eneste morgen kjemper jeg en kamp mot klokka på grunn av den evinnelige kleskrisa, og nesten hver dag angrer jeg før eller siden på valget jeg til slutt fattet. Jeg tror dette må være grunnen til at jeg alltid ønsker meg noe nytt. Ja, for jeg ønsker meg ALLTID noe nytt. Akkurat i kveld ønsker jeg meg dette:
  • lavendelblå strikkegenser fra a.p.c
  • mørkeblå bluse med prikker på, også den fra a.p.c
  • nye bukser, helst noen sorte og grå
  • en høstjakke som er passe varm og som passer til alt
  • rustbrun strikkekjole fra henrik vibskov
  • armbånd fra sabrina dehoff (bildet)
  • sort "forklede-kjole" fra monki
Har jeg glemt noe? Det har jeg sikkert.

søndag 5. september 2010

DENNE HELGEN

Vi kom akkurat hjem fra fjellet. Jeg har vært forkjølet og litt syk hele helgen, men det ble en fin tur likevel; vi fikk gått tur og plukket tyttebær og laget får-i-kål og varm sjokolade og jeg fikk lest Knaus og jeg fikk skrevet det sammendraget jeg skulle skrive og jeg fikk lest blader til jeg ble lei av det og vi fikk spillt yatzy og jeg fikk yatzy på ett slag og vant. Det eneste jeg ikke fikk gjort denne helgen, var å dusje, så nå skal jeg dusje, og deretter skal jeg avslutte helgen med å se tv. Ja, for det har jeg heller ikke gjort denne helgen.