tirsdag 31. august 2010

TYSK-LEKSER


I kveld har jeg sittet hjemme og gjort tysklekser. 
Det føles som å ha husarrest igjen.

søndag 29. august 2010

VINTER I AUGUST

Kafé Gram på lørdag. Meg, Maren og Sigz og et helvetes regnvær

Det kjennes som om det er vinter allerede. Det er kaldt, vi orker ikke gå ut, og vi varmer oss på rykende kopper og er snufsete og småsyke og enes vi om at denne måneden har vært tidenes kjipeste sommermåned. What to do? Ut, ut, ut i nordmarka iført joggesko, for ingenting er diggere enn å løpe fort gjennom den siste sommermåneden som aldri kom. 

fredag 27. august 2010

BELØNNINGEN

Dette innlegget skulle egentlig handle om at jeg i går gjorde jeg noe for aller første gang. Men nå ser jeg at det kommer til å handle mer om det jeg på forhånd kjøpte for å belønne meg selv for det jeg skulle gjøre for aller første gang, nemlig det jeg akkurat nå synes er verdens fineste plagg. Dette innlegget skal handle om en blanding mellom en kjole og en genser og en t-skjorte, i en blanding av ull og baby-mohair, så den kan brukes til nesten alt, iallefall når høsten kommer - og høsten kommer. Jeg tror den kommer til å komme snart.

tirsdag 24. august 2010

POKERSVEIS

I går klippet jeg meg hos frisøren. Det ble pannelugg og lysere hår. På skolen syntes de at jeg hadde blitt fin, og noen sa at jeg lignet litt på Lady Gaga, og det er faktisk første gang jeg får høre at jeg ligner på noen i det hele tatt. Personlig så lurer jeg mest på hvordan det kommer til å se ut etter jeg har dusjet håret. Det blir alltid litt annerledes da.

mandag 23. august 2010

DAGER PÅ KAFÉ

Vi snakker ofte om at vi skal slutte å gå så mye på kafé hele tiden, og særlig om at vi skal slutte å legge igjen så enormt mye penger. Senest i dag snakket jeg og Magnus om det. Tre timer senere avtalte vi å møtes på bakeriet i morgen før jobb. Og før jeg møter Magnus i morgen, skal jeg møte Maud til kafé-frokost. Altså helt seriøst, hadde jeg sluttet å gå på kafé, så tror jeg jeg hadde hatt råd til en veske fra Chanel - før jul.

fredag 20. august 2010

PUT A LITTLE LOVE IN YOUR HAIR


I går gikk Christian til frisøren. Og visst ble han fin. I morgen drar vi forresten til fjells.

onsdag 18. august 2010

NASJONALROMANTIKK 2010


I kveld har vi bakt knekkebrød for første gang. Nå etterstekes de aller siste, det er stille i huset og mørkt ute og ingen ting passer bedre nå enn å høre på Edvard Griegs lyriske stykker.

tirsdag 17. august 2010

LADYGAGA-VESKA

Jeg tømte LadyGaga-veska mi her om dagen. Dette lå oppi: lommebok, mobil, lipgloss, leppepomade med solfaktor, leppestift, solbriller, ibux, hårspenner med fjær på, tre nye tannbørster. Da jeg tømte veska hørte jeg forresten på Caribou, på Andorra.

mandag 16. august 2010

IT`S BETTER TO BE A FAKE SOMEBODY THAN TO BE A REAL NOBODY


Du vet sånne ting man alltid snakker om at man skal gjøre, sånn ting alle synes er en kjempeidé der og da, og som man sier "denne ganger gjør vi det også", for så å la det hele koke bort i kål? I dag fikk vi faktisk til én sånn ting. Vi startet en liten filmklubb. Med kake, frukt og smørbukk på bordet, benket Sigrid, Magnus, Christian og jeg oss foran The Talented Mr. Ripley. Hvorfor vi valgte å se akkurat den filmen vet jeg egentlig ikke, kanskje fordi Magnus snart skal til Italia? Det var iallefall fint, så fint at nå, nå kan høsten bare komme så mye den bare vil. For vi har filmklubb.  

søndag 15. august 2010

ROSA DAGER

I morgen er ferien slutt. I morgen skal jeg på jobb igjen og til universitetet igjen, og jeg gleder meg. Da jeg var liten var den dagen ferien tok slutt forbundet med nye klær, med nytt påfyll i penalet, med ny skoledagbok som for alt i verden ikke skulle bli like stygg og krotete som den fra i fjor, og med stadig nytt brus i magen. En skulle kanskje ikke tro det var like spennende nå lenger, og likevel så er det akkurat det det er. Nye klær, nye penner, og nye forventninger til høsten. Og luften ute kjennes akkurat som første skoledag for 15 år siden.   

fredag 13. august 2010

ETT NYTT ROM

Rett etter jeg hadde levert masteren flyttet vi. Veien og livet gikk fra Bjølsen til Ullevål. Nå bor vi på ett rom, eller, vi bor vel egentlig på to rom. Her er iallefall det ene

tirsdag 10. august 2010

BLÅBÆRTUREN

Forrige uke var de tre musketeter på blåbærtur. Gjør vi det igjen neste år også, så blir det tradisjon, og alle vet jo at tradisjoner er gode å ha. Vi plukket blåbær i engross, hadde rosa donuts i nistepakken og Christian prøvde seg som fotograf. I bilen til og fra blåbærheia hørte vi på en salig miks av Lars Vaular og Mari Boine. Jeg ser tilbake på det som en fin tur.

søndag 8. august 2010

OM Å MØTES PÅ KAFEEN

I sommer har jeg sett mye Seinfeld, og i Seinfeld gåes det usedvanlig mye på kafé. Når jeg tenker meg om, er jeg veldig glad for at jeg har noen å gå på kafé med, for uansett hvor hverdagslig kafébesøk måtte synes i lengden, så er de viktige små begivenheter. Det er der vi snakker og fniser om det som skjedde i går, og det er der vi planlegger og drømmer om det som skal skje i morgen. Det er der vi bare sitter og ser ned i koppene sammen. Det er der vi er. Så jeg tar bilder. Denne gangen på Sjokoladepiken i Stavanger, sammen med Sigrid og Veronika. 

lørdag 7. august 2010

BENK


I morgen sitter jeg på kafé. Jeg skal møte den ene og den andre før jeg reiser hjem. Til Oslo

fredag 6. august 2010

ALDRIG ENSAM

Sandnes i sol

Og det var typ bare meg på togstasjonen

men så kom toget og så kom Sigrid og så...

vi kjøpte nye strømpepants med hjerter på

  og gikk på kafé med Christian

 Hallo, hallo!

Soundtrack: We no speak americano. Seriøst altså.

tirsdag 3. august 2010

FRYNSETE

Dette var ikke i dag, men sandalene har jeg hatt på nesten hver eneste finværsdag denne sommeren så de må bare vises frem. Gule og fine og gule og fine. Ja.

søndag 1. august 2010

LISABON


Vi var værste turistene

Jeg fikk hang-up på gult

Og vi tok selvfølgelig trikk. Gul og fin 

Elisabeth var innom i dag - og med seg hadde hun noen snapshots fra Lisboa.